

برگزار شده توسط : موسسه آموزش عالی دانش پژوهان پیشرو
چهارمین جشنواره ملی کتاب و پایان نامه برتر توسعه پایدار شهری
تاریخ برگزاری : 14 تير ماه 1400
پایان نامه تاثیرات بیماری هلندی بر صنعتی شدن ایران طی سالهای (1395 ـ 1353)
میلاد غلامی
درآمدهای حاصل از فروش نفت سهم قابل ملاحظه ای در درآمد دولت و تولید ناخالص داخلی ایران دارد. باتوجه به اهمیت بخش صنعت در رشد اقتصادی، بی شک مواجه شدن با افزایش ها و کاهش های در درآمدهای نفتی تأثيراتی را بر بخش های مختلف اقتصادی از جمله بخش صنعت به -عنوان یک بخش کلیدی در اقتصاد خواهد گذاشت. از این رو شناخت نحوه و شدت اثرگذاری اقتصادی این افزایش ها و کاهش ها در درآمدهای نفتی بر رشد بخش های اقتصادی از جمله صنعت در ایران به عنوان یک کشور مهم صادرکننده ی نفت برای سیاستگذاری های اقتصادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بر همین اساس در این مطالعه با استفاده از الگوی بردارخود توضیحی (SVAR) و توابع عکسالعمل آنی و نتایج تجزیه و تحلیل واریانس به بررسی اثر بی ثباتی در بیماری هلندی بر رشد بخش صنعت در طی دوره ی زمانی 1395-1353پرداخته شده است. نتایج به دست آمده از این مطالعه حاکی از آن است که ایجاد یک تکانه ی مثبت به اندازه یک انحراف معیار در بیماری هلندی در کوتاه مدت بر تولیدات صنعتی و رشد بخش صنعت تاثیر مثبت میگذارد که زمینه ساز واردات کالاهای سرمایهای در کشور گردیده اما در طول زمان و بلند مدت این اثر مثبت در رشد بخش صنعت کمتر و کمتر شده و به تدریج موجب کاهش رشد بخش صنعت میشود، همچنین نتایج تجزیه و تحلیل واریانس نشان دهنده ارتباط موثر بین رشد بخش صنعت و بیماری هلندی است.
بیماری هلندی، نرخ ارز، رشد بخش صنعت، الگوی SVAR
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1400 , پایان نامه تاثیرات بیماری هلندی بر صنعتی شدن ایران طی سالهای (1395 ـ 1353) , چهارمین جشنواره ملی کتاب و پایان نامه برتر توسعه پایدار شهری

تاریخ برگزاری : 14 تير ماه 1400
تماس با ما
آدرس دبیرخانه:
اصفهان، بلوار کشاورز، نبش چهارراه مفتح
تلفن تماس:
19- 37779914 (031)
داخلی 307
© کلیه حقوق متعلق به مؤسسه آموزش عالی دانش پژوهان پیشرو میباشد. (همایش نگار نسخه 11.0.0)