

برگزار شده توسط : موسسه آموزش عالی دانش پژوهان پیشرو
یازدهمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری
تاریخ برگزاری : 24 آذر ماه 1400
تاثیرمیراگر ویسکوز بر پارامترها و نتایج تحلیل پوش آور در قابهای RCS تحت بارهای زلزله
وحید روان روی , میرحمید حسینی , مسعود نکوئی , پاشا جوادی
در ایران و کشورهای زلزله خیز، زلزله خسارات جانی و مالی بی شماری را به شهرها وارد کرده است که این امر باعث شده است که مهندسین نگرش جدیدی به سازه ها جهت بهره گرفتن از تکنولوژی جدید به عنوان سیستم های کنترلی لرزه ای جهت کاهش خسارات جانی و مالی را داشته باشند. در این پژوهش از دو سیستم دمپر ویسکوز و قابهای RCS استفاده میکنیم که میراگر ویسکوز در رده سیستمهای کنترل غیرفعال و میراگرهای متناسب با سرعت طبقهبندی میشوند و مورد توجه محققان و پژوهشگران زیادی قرار گرفتهاند. قابهای خمشی مرکب RCS نوع جدیدی از قابهای خمشی هستند که در آنها از ترکیب ستونهای بتنی و تیرهای فولادی استفاده میشود که دراین سیستمها ی سازهای مزیتهای قابهای خالص بتنی و فولادی با هم ترکیب میشوند. در قابهای RCS تیر فولادی به صورت ممتد از درون ستون بتنی عبور میکند و اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﻘﺎوﻣﺖ ﻓﺸﺎری ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺑﺘﻦ و ﻣﻘﺎوﻣﺖ خمشی ﺗﻴﺮ ﻓﻮﻻدی ﻣﻮﺟﺐ ﺷﺪه ﺗﺎ اﻳﻦ ﺳﺎزهﻫﺎ وزن ﻛﻤﺘﺮی ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺳﺎزهﻫﺎی بتنی داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ و دﺳﺘﻴﺎبی ﺑﻪ ﻣﻌﻴﺎر ﺳﺘﻮن ﻗﻮی ﺗﻴﺮ ﺿﻌﻴﻒ ﺑﻪ ﺧﺼﻮص در دﻫﺎﻧﻪﻫﺎی ﻃﻮﻳﻞ در آنﻫﺎ راﺣﺖﺗﺮ اﻧﺠﺎم میﺷﻮد. با توجه به مقاومت فشاری بالای بتن نسبت به مقاومت کششی آن، استفاده از بتن در ستون بهترین رفتار بتن را نتیجه میدهد. با توجه به اهمیت موضوع در این پژوهش به بررسی استهلاک انرژی در قاب های خمشی RCS با میراگر و بدن میراگرتحت اثر زلزله مورد بررسی قرار گرفته است. انرژی آزاد شده توسط زلزله موجب ایجاد نیروهای بزرگی در سازه میشود. به همین سبب میراگرها برای کاهش میزان خسارت در سازه ها طراحی شدهاند. استفاده از میراگرها به عنوان وسیلهای برای مستهلک کردن انرژی ناشی از زلزله یکی از مطرح ترین روش هاست که در این میان میراگر ویسکوز معمولا کاربرد بیشتری دارد. جهت کنترل پاسخ لرزه ای سازههای بلند در طول زلزله، از میراگرهای جاذب انرژی غیرفعال استفاده میشود. در این مقاله با استفاده از ابزارهای عددی همچون نرم افزار Etabs و تحلیل پوشآور به بررسی عددی میراگرهای ویسکوز پرداخته شده است و همچنین با درنظر گرفتن حالات مختلف میراگرها در سازههای RCS، به بررسی اینگونه حالات پرداخته میشود. در ابتدا با مدلسازی اینگونه سازهها و همچنین درنظرگرفتن حالات تیر فولادی و ستون بتنی در نرم افزار، با لحاظ نمودن روابط تجربی نیومارک مقایسه گردیده است و در نهایت تاثیرات اینگونه ضرابب و همچنین اهمیت وجود یا عدم وجود میراگرها در سازههای RCS مورد بررسی قرار میگیرد.
تحلیل پوش آور، روابط نیومارک، نرمافزار Etabs ، سازههای RCS، میراگرهای ویسکوز
برای لینک دهی به این مقاله، می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است :
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:
, 1400 , تاثیرمیراگر ویسکوز بر پارامترها و نتایج تحلیل پوش آور در قابهای RCS تحت بارهای زلزله , یازدهمین کنفرانس بین المللی توسعه پایدار و عمران شهری

تاریخ برگزاری : 24 آذر ماه 1400
تماس با ما
آدرس دبیرخانه:
اصفهان، بلوار کشاورز، نبش چهارراه مفتح
تلفن تماس:
19- 37779914 (031)
داخلی 307
© کلیه حقوق متعلق به مؤسسه آموزش عالی دانش پژوهان پیشرو میباشد. (همایش نگار نسخه 11.0.0)